Bukiet

Bukiet

poniedziałek, 20 lipca 2015

Pokaż kotku co masz w środku. Czyli rozbieramy na czynniki pierwsze nasze słodkości:)

Kochani:) Czy ktoś z was zastanawiał się jak wyglądają cukierki w środku? Pewnie wielu z was ugryzło kawałek i delektując się spoglądało na rozgryzionego cukierka. My wpadliśmy na pomysł aby opisać i pokazać wam słodkości na których pracujemy. W tym poście prześwietlimy każdego cukierka pod względem smakowym jak i również pokażemy wam przekrój każdego z nich. 



Zaczniemy od Ferrero Rocher.Najczęściej  używana przez nas pralinka. W sezonie letnim ze względów meteorologicznych pralinka nie jest dostępna na rynku. Dzięki złotemu opakowaniu pralinka jest bardzo elegancka, co pozwala nam zastosować ją w szerokiej gamie bukietów zarówno ślubnych jak i urodzinowo imieninowych. 




Pralinka w postaci kuleczki wykonana z chrupiącego wafelka obsypana kruszonymi orzechami laskowymi.



Pralinka w środku skrywa orzecha laskowego zatopionego w kremowym  nadzieniu.


    Białe Michałki firmy Wawel. Cukiereczki elastyczne które daje nam duże pole do popisu. Stosowany w bukietach na wszystkie okazje. Raczej mało komu nie przypadł by do gustu.




Biała czekolada skrywająca mleczne nadzienie z dodatkiem orzechów arachidowych.







 Trufle w czekoladzie firmy Wawel. Cukierek raczej do stonowanych bukietów. Stosujemy go w kompozycjach dla osób starszych.

Czekoladowe nadzienie z nutką rumu, klasyczny smak trufli, a wszystko to oblane czekoladą deserową.








Kokosowa pralinka firmy Mieszko. Cukiereczek bardzo wdzięczny o szerokiej gamie zastosowań. Idealny do bukietów na wszelakie uroczystości. Biało niebieskie opakowanie cukierek idealny dla wielbicieli kokosowego smaku.  

Kokosowe nadzienie oblane białą czekoladą połączenie niemal idealne. Cukierek który zadowoli wszystkie podniebienia.







Mieszanka Krakowska! Co tu dużo mówić chyba najbardziej rozpoznawalny cukierek firmy Wawel.

 Owocowe galaretki w czterech smakach  (cytrynowym, pomarańczowym, malinowym oraz ananasowym) oblane deserową czekoladą.  Cukierek uniwersalny nadający się do wszystkich bukietów. Chyba nikt  nie pogardził by mieszanką krakowską.









 Złote Michalinki cukiereczki firmy Solidarność. Cukiereczek w złoto niebieskim papierku, raczej do bukietów dla osoby starszej.

Kremowe nadzienie z dodatkiem orzechów arachidowych oblane delikatną czekoladą. 









Michaszki firmy Mieszko. Opakowanie srebrno niebieskie. Tak jak w przypadku Michalinki cukiereczek bardziej skierowany do bukietu stonowanego.



 Nadzienie orzechowe oblane ciemną czekoladą.








Pistacja to pralinka firmy Mieszko. Zielona kolorystyka, cukiereczek o szerokiej gamie zastosowań. Idealny do bukietów na przeróżne okazje. 




Pistacjowe nadzienie o delikatnym posmaku alkoholowym oblane nie za słodką czekoladą co równoważy słodycz nadzienia.





 Momento kokosowy to elegancki cukierek firmy Mieszko. Delikatna kolorystyka pozwala nam zastosować cukierek niemal w każdej kompozycji.

Pól płynne nadzienie kokosowe oblane mleczną czekoladą to kolejna propozycja dla smakoszy kokosowego smaku.








Michałki kokosowe firmy Wawel. Niebieskie opakowanie skrywający kolejny smakołyk wielbicieli kokosu. 





Z całej tej gamy kokosowych frykasów dla mnie chyba najlepszy. Kokosowo orzechowe nadzienie oblane mleczną czekoladą. Cukierek najmniej słodki z całej tej gamy kokosowych produktów. 




 Kolejny produkt firmy Solidarność truskawkowo-śmietankowy cukiereczek o szerokiej gamie zastosowań. Dzięki swojej budowie super nadaje się do bukietów jak i drzewek szczęścia czy smoczków:)



Dwa nadzienia śmietankowe i truskawkowe oblane czekoladą. Konsystencja kremowa.







 Hibbi Bang Bang cukiereczek dla najmłodszych pociech. Kształt kuli idealny do różnych bukietów.


Pralinka mleczna o smaku jogurtowo-truskawkowym z cukrem strzelającym co przyniesie radość wszystkim maluchom.


Nieśmiertelna guma do żucia która budzi wspomnienia. Jak podaje producent guma balonowa o szokującym smaku. 





Super kwaśna guma balonowa o różnych smakach (jabłkowy, truskawkowy, kolowy) W środku dla zrównoważenia kwasowości słodki miąższ.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz